De Britse kanaaleilanden

DE BRITSE KANAALEILANDEN
8-DAAGSE BUSREIS VAN 28 MEI T/M 4 JUNI EN VAN 30 AUGUSTUS T/M 6 SEPTEMBER 2020LE ENTREES EN DIVERSE EXTRA’S!

Een unieke bestemming, die op menig verlanglijstje staat: de Kanaaleilanden. De lente begint er al vroeg en dankzij de warme golfstroom zijn de zomers er heerlijk. Overal is de combinatie van Engelse tradities met Franse charme terug te zien. We zien de prachtige kusten, het mondaine eiland Jersey (bekend om haar enorme bloemenpracht), en het eiland Guernsey, een oase voor natuurliefhebbers, met lange witte zandstranden en ruige kliffen. We overnachten in het idyllische St. Helier op Jersey, maken rondritten over de eilanden en u heeft voldoende vrije tijd om te wandelen of op uw eigen ontdekkingstocht te gaan. Tevens bezoeken we het symbool van Normandië, de Mont Saint-Michel, en de Franse kustplaats Deauville.

Dag 1: Vanuit diverse opstapplaatsen in Limburg rijden we naar net Noord-Franse Amiens voor de lunchpauze en een kort bezoek. Hierna gaan we verder naar ons overnachtingshotel in de omgeving van Caen.

Dag 2: In de ochtend bezoeken we Mont Saint-Michel, het wereldberoemde rotseiland, met haar Middeleeuwse stadje met de abdij La Merveille. In de namiddag rijden we naar de haven van Saint Malo, voor de overtocht naar Jersey, waarna we doorrijden naar ons overnachtingshotel voor check-in, diner en overnachting.

Dag 3: Vandaag maken we, onder leiding van een gids, een rondrit over Jersey. ’s-Morgens bezoeken we de botanische tuinen van Samarés Manor. Naast de beroemde kruidentuin is er een prachtige Japanse tuin met exotische planten. We rijden verder naar Port Gorey, gedomineerd door het machtige kasteel van Mont Orgueil, wat Jersey lange tijd tegen Franse aanvallen beschermde. Via de kustroute komen we daarna in St. Ouen, voor een bezoek. De bijna acht kilometer lange baai is populair bij zowel de lokale bevolking als toeristen. Bij Corbière bereiken we de zuidkust, die gekenmerkt wordt door een ruig landschap, met een iconische witte vuurtoren. Vervolgens rijden we naar de baai van St. Brelade, met een prachtig strand. Geniet van het adembenemende uitzicht op Noirmont, voordat we terugkeren naar het hotel.

Dag 4: Na het ontbijt gaan we per veerboot naar het buureiland Guernsey. Na aankomst maken we, onder leiding van een gids, een stadstour door St. Peter Port, hoofdstad van het eiland en waarschijnlijk de mooiste stad op de Kanaaleilanden. Het idyllische stadje bestaat uit vrij smalle en steile straatjes met een keur aan winkeltjes en restaurantjes. Hierna rijden we langs de prachtige kustlijn door het Val de Terre. We zien het voormalige garnizoen Fort George en Sausmarez Manor. We rijden verder langs diverse mooie baaien en bezoeken de “Little Chapel”, één van de mooiste kleine kapellen ter wereld, prachtig versierd met schelpen, kiezelstenen en porseleinen scherven.

Dag 5: Deze ochtend ontdekken we, wederom onder leiding van een gids, onze vakantieplaats St. Helier. Bezienswaardigheden zijn o.a. de Victoriaanse Market Hall, de stadskerk en de bronzen beelden van de beroemdste bewoners van het eiland. We brengen een bezoek aan Elisabeth Castle, het machtige kasteel, dat Jersey al meer dan 300 jaar beschermd. ’s-Middags heeft u vrije tijd om Jersey op eigen gelegenheid (te voet of per fiets) te ontdekken.

Dag 6: Vandaag heeft u een vrije dag op Jersey, met legio mogelijkheden ter invulling, waarbij uw chauffeur/ reisleider u de nodige tips kan geven. Zowel voor de rustzoekers als de actievelingen is er veel te beleven.

Dag 7: We rijden naar de haven van Jersey voor de overtocht naar St. Malo. Na aankomst gaan we naar de Franse chique badplaats Deauville, parel aan de ‘Côte Fleurie’, waar u kunt wandelen langs de boulevard en een terrasje kunt nemen. Aan het einde van de middag rijden we naar ons overnachtingshotel in de omgeving van Caen.

Dag 8: Via de Franse en Belgische autosnelwegen rijden we terug naar Limburg, waar een einde komt aan deze bijzondere reis.

Reisdatum

28 mei t/m 4 juni 2020
30 augustus t/m 6 september 2020

Reissom

€ 1295,- per persoon.
De toeslag single bedraagt € 195,-

Inbegrepen

  • Alle vervoer per luxe touringcar gedurende de hele reis.
  • 5 overnachtingen in 3* hotel Best Western Roayal in St. Helier (Jersey), 1 nacht in de omgeving van Caen en 1 in de omgeving van Amiens, alle op basis van halfpension.
  • Lokale transfers op de Kanaaleilanden.
  • Het beschreven excursieprogramma, deels onder leiding van lokale gidsen, met entrees Samarés Manor Garden en Elisabeth Castle.
  • Begeleiding door een deskundige chauffeur/ reisleider.

Nog niet inbegrepen

  • Overige maaltijden en uitgaven van persoonlijke aard.
  • Eventuele verzekeringen en fooien.