ITALIË: EMILIA ROMAGNA

ITALIË: EMILIA ROMAGNA
8-DAAGSE VLIEGREIS VAN 24 T/M 31 OKTOBER 2021 (HERFSTVAKANTIE)

Emilia Romagna is onterecht nog een onbekend stukje Italië, hoewel geen enkele streek in Italië zoveel kunststeden zo dicht bij elkaar heeft. Hoewel deze onderling in karakter verschillen, hebben ze gemeen dat ze tot stand zijn gekomen in een tijd dat vorsten wedijverden over de verfraaiing van hun paleizen. U bezoekt tijdens deze reis verrassende steden met bijzondere monumenten: Bologna, de oudste universiteitsstad van Europa, Ravenna, met haar prachtige Byzantijnse mozaïeken, Ferrara en Cesena, de onbekende parels, en uiteraard Parma, stad van de lekkerste hammen en verse kazen. We verblijven in goede hotels in Bologna en Ravenna. Gaat u met ons mee?

Het programma ziet er als volgt uit :

Dag 1: Vanuit diverse opstapplaatsen in Limburg wordt u naar het vliegveld (Brussel) gebracht, voor de middagvlucht naar Bologna. Na aankomst volgt de transfer naar het hotel en de check-in.


Dag 2: Na het ontbijt maken we een stadswandeling in Bologna, waarbij we het Piazza Maggiore, met haar imposante San Petroniokerk bekijken, evenals het ernaast gelegen Piazza del Nettuno, het plein dat wordt gedomineerd door de enorme Neptunusfontein. Hierna gaan we naar de beroemde scheve middeleeuwse torens en bezichtigen we de Santo Stefanokerk, een unieke verzameling van aan elkaar gebouwde kerken, waarvan de oudste uit de 5e eeuw dateert. Na de lunch gaan we nog naar de gotische San Domenicokerk, waarin zich het graf bevindt van Dominicus, de stichter van de dominicanenorde. Hierna heeft u vrije tijd om Bologna op eigen gelegenheid te bekijken.

Dag 3: We bezoeken de elegante stad Ferrara, die vanaf de 13e eeuw onder leiding van de familie D’Este tot grote bloei kwam. Het Castello Estense, de zetel van het vroegere vorstenhuis, waakt met zijn grachten, torens en kantelen over het historische centrum. Tijdens onze wandeling zien we dit renaissancekasteel en de nabijgelegen romaans-gotische San Giorgio kathedraal, met haar prachtige façade. Op de terugweg rijden we naar Faenza, al decennia lang vermaard om haar majolica aardewerk. Het befaamde keramiekmuseum herbergt de grootste verzameling hiervan in heel Italië. Laat in de middag keren we terug naar ons hotel in Bologna.

Dag 4: We bezoeken vandaag Modena, de stad die beroemd is geworden door Ferrari en Pavarotti, maar in de middeleeuwen de hoofdstad was van het hertogdom van de familie D’ESte, nadat ze verdreven werden uit Farrara. Tijdens onze wandeling zien we verschillende bouwwerken, die in opdracht van deze familie zijn gebouwd. Na de lunch kunt u zelf Modena nog bekijken (met het futuristische ferrarimuseum als aanrader), voordat we terugrijden naar Bologna.

Dag 5: Na het ontbijt rijden we naar Parma, de stad die vermaard is om haar gastronomische traditie, waarin de vermaarde ham en kaas de bekendste produkten zijn. Maar Parma heeft meer. Dames uit verschillende belangrijke families, zoals Farnese, Bourbon de Parma, het Habsburgse huis en Bonaparte, hebben de stad verrijkt met kunstschatten. We maken een wandeling door het centrum, waarbij we het fraaie Farnese theater bekijken alsmede diverse kerken, met werken van beroemde kunstenaars zoals Correggio en Parmigianino. In de namiddag keren we terug naar Bologna.

Dag 6: We rijden van Bologna naar het middeleeuwse stadje Dozza, dat wordt gedomineerd door het kasteel van de familie Sforza. Het bijzondere karakter van Dozza komt tevens tot uiting in de oude huizen die zijn beschilderd door moderne kunstenaars. Hierna brengen we een bezoek aan Cesena, waar het middeleeuwse Rocca Malatestiana boven de stad uitstijgt. Na een korte stadswandeling gaan we verder naar ons overnachtingshotel in het prachtige Ravenna.

Dag 7: Na het ontbijt maken we een wandeling door het historische centrum van Ravenna, de stad die in de 6e eeuw floreerde onder de Byzantijnse heerschappij. In de San Vitale en in het mausoleum van Galla Placidia zien we veelkleurige, vroegchristelijke mozaïeken van een groot vakmanschap. Na de lunch heeft u vrije tijd om Ravenna zelf te bekijken.

Dag 8: Na het ontbijt rijden we naar het vliegveld van Bologna, voor de middagvlucht naar Brussel. Na aankomst wordt u weer naar Limburg gebracht, waar een einde komt aan deze bijzondere reis.

De reis wordt volledig begeleid door specialiste Giusy Anfuso.

Reisdatum

24 t/m 31 oktober 2021

Reissom

€ 1045,- per persoon
De toeslag single bedraagt € 195,-

Inbegrepen

 • Vervoer vanuit Limburg naar vliegveld Brussel en retour.
 • Retourvlucht Brussel-Bologna (Brussels Airlines), incl. bagage.
 • Transfers vliegveld Bologna naar het hotel en retour.
 • 5 overnachtingen in Bologna en 2 in Ravenna, alle in goede hotels, op basis van logies en ontbijt.
 • Het beschreven excursieprogramma, exclusief entrees, onder leiding van lokale gidsen (Duits en/of Nederlandstalig).
 • Reisbegeleiding door Giusy Anfuso en een informatie avond ca. een maand voor vertrek.

Niet inbegrepen:

 • Overige maaltijden en uitgaven van persoonlijke aard.
 • Eventuele fooien en verzekeringen.
 • Entreegelden (ca. € 50,-)
 • Toeristenbelasting in Bologna en Ravenna, ter plaatse in de hotels te voldoen.
 • Reserveringskosten (€ 25,- per boeking).