Italië: Napels en de Amalfikust

ITALIË: NAPELS EN DE AMALFIKUST
8-DAAGSE VLIEGREIS VAN 10 T/M 17 APRIL 2024
REIS OP BASIS VAN HALFPENSION INCLUSIEF EXCURSIES!

Deze reis brengt ons naar de wonderschone kuststreek van Zuidwest-Italië. U ontdekt het schilderachtige Sorrento, het bedrijvige Napels (de bakermat van de pizza), het eens door lava bedolven Pompeii aan de voet van de Vesuvius, de idyllische Amalfikust, uitgeroepen tot de mooiste kustlijn van Europa en tenslotte het wonderschone eiland Capri. U gaat gegarandeerd genieten van deze streek, met haar heerlijke klimaat en authentieke mediterrane sfeer. Gaat u met ons mee?

Het programma ziet er als volgt uit:

Dag 1: Per luxe touringcar wordt u vanuit Limburg naar het vliegveld (Brussel) gebracht voor de rechtstreekse vlucht naar Napels. Na aankomst wordt u naar uw hotel in Napels gebracht, van waaruit u deze stad al kunt leren kennen.

Dag 2: Na het ontbijt gaan we, onder leiding van een gids, op ontdekkingstocht door Napels, de stad met een rijke geschiedenis, waarin zich talrijke musea, paleizen, kerken, catacomben en kloosters bevinden. We zien o.a. het Koninklijk Paleis, de Basiliek, het Castel Nuovo en de Galleria Umberto. Na de lunch heeft u vrije tijd in het historische centrum (Unesco Werelderfgoed), voordat we naar ons hotel in de kustplaats Castellammare di Stabia rijden, waar we de rest van de reis verblijven.

Dag 3: We brengen een bezoek aan Sorrento, al sinds de oudheid een geliefde vakantiestad, waar zelfs de Romeinse Keizer Augustus zijn zomerresidentie liet bouwen. Tegenwoordig is Sorrento een moderne stad, waar de typisch mediterraanse flair duidelijk aanwezig is. Na de lunch gaan we naar een citrusplantage, waar we alles leren over deze typische vruchten en tevens de befaamde Limoncello likeur kunnen proeven. Aan het einde van de middag keren we terug naar ons hotel.

Dag 4: Vandaag maken we een uitgebreide tocht langs de Amalfikust, de adembenemende kuststraat, die door kenners als de mooiste van Europa wordt gezien. We maken een stop bij Positano, een werkelijk prachtig uitzichtpunt, en rijden daarna door naar Amalfi, het stadje bekend om haar fraaie Dom en haar witte huisjes. Na de lunch rijden we verder naar Ravello, het bijzondere stadje, dat tegen de rotsen aanhangt. In de late namiddag keren we terug naar ons hotel.

Dag 5: Na het ontbijt gaan we naar Pompeii, de stad die in 79 na Christus bedolven werd onder de lava, na een uitbarsting van de Vesuvius. Door de lava is de stad grotendeels intact gebleven, wat we dan ook zullen zien. Na de lunch rijden we naar de Vesuvius, waar we een wandeling maken tot aan de kraterrand, van waaruit een spectaculair zicht in de vulkaan mogelijk is. Hierna rijden we terug naar ons hotel.

Dag 6: ’s-Morgens vertrekken we vanuit de haven van Sorrento naar het schilderachtige eiland Capri, waar we met minibusjes een rondrit maken. Het eiland lijkt op een sprookjeswereld, met haar bontgekleurde huisjes ingebed in rotsterrassen, vissersbootjes in authentieke haventjes en prachtige kleurrijke vegetatie. We zien o.a. Capri stad (Anacapri), de Villa San Michele, de tuinen van Augustus en de Piazetta di Capri. Indien de weersomstandigheden het toelaten kunt u (optioneel) een boottochtje maken naar de Blauwe Grot. Laat in de middag keren we terug naar ons hotel.

Dag 7: Vandaag brengen we een bezoek aan Paestum, gelegen aan de Golf van Salerno. Paestum is een stad uit de Griekse oudheid, waar de fraaie Griekse bouwkunst uit die tijd in volle glorie bewonderd kan worden. Vooral de goed bewaard gebleven tempels zijn hiervan een mooi voorbeeld. Na dit bezoek en de lunch keren we terug naar ons hotel.

Dag 8: Na het ontbijt wordt u naar het vliegveld van Napels gebracht voor de middagvlucht naar Brussel. Na aankomst brengt onze touringcar u weer naar Limburg, waar een einde komt aan deze bijzondere reis. De reis wordt volledig begeleid door mevr. Giusy Anfuso, specialiste bij uitstek in dit gebied.

Reisdatum

10 t/m 17 april 2024

Reissom:

€ 1250,- per persoon. De toeslag single bedraagt € 195,-

Volgeboekt

Inbegrepen

  • Vervoer per luxe touringcar vanuit Limburg naar het vliegveld en retour.
  • Retourvlucht Brussel-Napels, inclusief bagage. 1
  • overnachting in hotel Tiempo (3*) in Napels en 6 in hotel Villa Serena (3*) in Castellammare di Stabia (gelegen aan de Golf van Napels), beide op basis van halfpension.
  • Het beschreven excursieprogramma o.l.v. lokale Duits of Nederlands sprekende gidsen, inclusief boottocht Capri (dag 6) en proeverij (dag 3), exclusief entrees.
  • Reisbegeleiding in de persoon van mevr. Giusy Anfuso en een info meting ca. een maand voor vertrek.

Nog niet inbegrepen

  • Overige maaltijden en uitgaven van persoonlijke aard.
  • Eventuele verzekeringen en fooien.
  • Entreegelden.
  • Toeristenbelasting, ter plaatse in het hotel te voldoen.
  • Reserveringskosten à € 25,- per boeking.

In verband met de optie op de vliegtickets, is de deadline voor inschrijving op 20 December 2023.