KROATIË

KROATIË: DE SCHATTEN VAN DALMATIË
8-DAAGSE VLIEGREIS VAN 21 T/M 28 MEI 2024
REIS OP BASIS VAN HALFPENSION IN EEN PRACHTIG 4* HOTEL, INCLUSIEF EXCURSIES!

In Dalmatië bevinden zich de meeste schatten van Kroatië. Enerzijds heeft dit gebied, gelegen in het zuidelijk deel van Kroatië, eeuwenoude cultuur in de steden Split en Dubrovnik, met Venetiaanse en Romeinse invloeden, en anderzijds een prachtige natuur met indrukwekkende watervallen in het Nationaal Park Krka. U gaat ongetwijfeld genieten van de mediterrane sfeer en het heerlijke klimaat van deze streek. We verblijven in het prachtige 4* hotel Quercus in Drvenik, direct aan de Adriatische Zee. Gaat u met ons mee?

Het programma ziet er als volgt uit:

Dag 1: Vanuit diverse opstapplaatsen in Limburg wordt u naar het vliegveld Brussel gebracht voor de rechtstreekse vlucht naar Split. Na aankomst vroeg in de middag volgt de transfer naar het hotel, waarna u de rest van de middag al kunt genieten van de omgeving.

Dag 2: We bezoeken vandaag 2 van de mooiste steden in het noordelijk deel van Dalmatië: Split en Trogir. Als eerste bekijken we Split, in de 4e eeuw gesticht door de Romeinen en in de middeleeuwen onderdeel geweest van het Venetiaanse rijk. Het hart van de stad wordt gevormd door het overweldigende Romeinse Diocletianus Paleis (Unesco Werelderfgoed), hiernaast springen ook de kathedraal van St. Domnius, de machtige stadsmuren, de klokkentoren uit de middeleeuwen en de door palmen en bloemen omgeven havenpromenade in het oog. Na dit bezoek vervolgen we onze weg naar Trogir, een van de meest schilderachtige stadjes van Dalmatië, ook wel het “museumstadje” genoemd, vanwege haar talrijke bijzondere bouwwerken uit verschillende tijdperken in het verleden. De stadsmuren met haar verdedigingstorens, alsmede de antieke kerken vormen voorbeelden hiervan. Na de rondleiding kunt u zelf nog even rondlopen door de historische straatjes van de oude binnenstad, voordat we terugkeren naar ons hotel.

Krka

Dag 3: Na het ontbijt lopen we vanuit het hotel naar de dichtbij gelegen haven van Drvenik, van waaruit we per boot naar Trpanj gaan. We maken een wandeling door dit pittoreske havenstadje aan de Adriatische Zee, waarna we rond de middag verder varen naar Sucuraj, op het eiland Hvar. Tijdens deze tocht gaat u genieten van een speciale lunch in de vorm van een vis-picknick. Op het eiland maken we een wandeling door het prachtige landschap, waarbij we tevens uitleg krijgen over de rijke historie van de streek. Aan het einde van de middag keren we terug naar het hotel.

Dag 4: We brengen en bezoek aan de middeleeuwse stad Sibenik, de oudste stad van het land, die niet door Grieken, Romeinen of Byzantijnen is gesticht, maar door de eerste Kroaten. Tijdens de rondleiding bekijken we het oude centrum van dit historische stadje, met speciale aandacht voor de St. Jacobs kathedraal, het belangrijkste Renaissance monument van het land. Aansluitend gaan we naar het Nationaal Park Krka, beroemd om haar talrijke watervallen, waardoor een bijzonder soort kalksteen is ontstaan. Na een wandeling door dit ongetwijfeld fraaiste park van Kroatië, keren we terug naar ons hotel.

Hvar

Dag 5: Na het ontbijt rijden we naar Dubrovnik (Unesco Werelderfgoed), de ‘parel van de Adriatische kust’ en maken hier een stadswandeling o.l.v. een lokale gids. Hoogtepunten in deze prachtige stad zijn onder meer de majestueuze stadsmuren, het St. Jansfort, de kathedraal en de Grote Fontein van Onofrio. Verder vinden we in de oude stadskern vele paleizen, kerken, kloosters, musea en gezellige pleinen. Na de lunch heeft u nog vrije tijd, voordat we in de namiddag terug naar het hotel worden gebracht.

Dag 6: Vandaag heeft u een vrije dag met diverse mogelijkheden ter invulling. Facultatief (kosten niet inbegrepen) kunt u deelnemen aan een excursie naar de Neretva-Delta. Het bijzondere landschap hiervan, met meerdere fjorden, kent haar oorsprong in de ijstijd. Het dal bestaat uit diverse polders, waarop perziken, olijven en sinaasappels groeien. Het gebied is tevens een rustplaats voor vele trekvolgels op weg van en naar Afrika. In de namiddag keert u terug naar het hotel. ’s-Avonds rijden we vanuit het hotel naar het achterland, waar het diner plaatsvindt op een authentieke boerderij, waar u gaat genieten van specialiteiten uit de regio in combinatie met folkloristische muziek.

Dag 7: We maken vandaag een excursie naar het schiereiland Peljesac, met aansluitend een boottocht naar Korcula. We gaan als eerste naar de stad Ston, waar het vroegere strategisch belang van de regio tot uiting komt in de imposante resten van de stadsmuren. We vervolgen onze weg naar Orebic, van waaruit we per boot naar het eiland Korcula gaan, waar we een wandeling maken door het pittoreske vestingstadje (Korcula) uit de Venetiaanse oudheid. Aan het einde van de middag keren we terug naar ons hotel.

Dag 8: Na het ontbijt wordt u naar het vliegveld van Split gebracht voor de terugvlucht naar Brussel. Na aankomst brengt onze touringcar u weer naar Limburg, waar een einde komt aan deze bijzondere reis.

In verband met de optie op de vliegtickets, is de deadline voor inschrijving op 17 Januari 2024.

Reisdatum

21 t/m 28 mei 2024

Volgeboekt

Reissom

€ 1275,- per persoon. De toeslag single bedraagt € 175,-

Inbegrepen

  • Vervoer per luxe touringcar naar het vliegveld en retour.
  • Retourvlucht Brussel-Split, inclusief bagage.
  • 7 overnachtingen in het prima 4* hotel Quercus in Drvenik, op basis van halfpension (6 diners in het hotel en 1 op een authentieke boerderij).
  • Het beschreven excursieprogramma o.l.v. een Duits- of Nederlands sprekende gids, inclusief boottochten, vispicknick en entree Nationaal Park Krka.
  • Eigen Nederlandse reisbegeleiding en een informatie avond ca. een maand voor vertrek.

Nog niet inbegrepen

  • Overige maaltijden en uitgaven van persoonlijke aard.
  • Eventuele verzekeringen en fooien.
  • Niet beschreven eventuele entrees en kosten van de facultatieve excursie op dag 6 (ca. € 65,- per persoon).
  • Reserveringskosten à € 25,- per boeking.