Malta

8-DAAGSE VLIEGREIS VAN 27 JUNI T/M 4 JULI 2021

De boeiende geschiedenis en vriendelijke bevolking van Malta zorgen ervoor dat u elke dag tijdens uw verblijf meer van dit eiland gaat houden. Tempelbouwers, ridders en kolonisten zijn alle van invloed geweest op het uiterlijk, karakter en de taal van de Maltezers. Als u een unieke mediterrane vakantie wilt beleven, is Malta (met de bijbehorende eilanden Gozo en Comino) een absolute aanrader. U verblijft in het prachtige 4* Dolmen Resort hotel.

We hebben voor u een interessant programma samengesteld wat er als volgt uitziet:

Dag 1: Vertrek vanuit Limburg naar vliegveld Düsseldorf, voor de rechtstreekse vlucht met Air Malta naar Valletta. Na aankomst volgt de transfer naar uw hotel.

Dag 2: Na het ontbijt krijgt u, onder het genot van een welkomstdrankje, van de lokale reisleiding informatie omtrent het volledige programma tijdens uw verblijf. Hierna starten we met een halve dag excursie. Als eerste bezoeken we hierbij het stadje Mosta met haar imposante Maria kerk, met een 60 meter hoge koepel. Hierna gaan we naar Mdina, de voormalige hoofdstad, die in het midden van het eiland als een vesting op een berg troont. De sfeer hier, met haar kerken en paleizen is uniek. We bezoeken de St. Paulus Kathedraal en het bijbehorende museum. Hierna vervolgen we onze weg naar Rabat, waar we een kleine wandeling maken in de sporen van de Apostel Paulus. Na terugkeer in het hotel heeft u nog vrije tijd.

Dag 3: We starten vandaag met een bezoek aan de zogenaamde ‘3 oude steden’: Vittoriosa, met haar Ridderpaleizen, Senglea, met haar prachtige uitzicht op Valetta en de haven en tot slot Cospicua, met haar imposante dubbele muur. Hierna rijden we naar de hoofdstad Valletta (Unesco werelderfgoed), met haar talrijke prachtige bouwwerken. We zien o.a. het Paleis der Grootmeesters (buitenkant), de machtige stadsmuren en bezoeken de St. John’s Co kathedraal, met het befaamde schilderij van Caravaggio met de onthoofding van Johannes de Doper. We gaan verder naar de Barracca tuinen, van waaruit we een prachtig uitzicht over de haven hebben. Hierna ziet u in een theater een bijzondere Multivision show, waarbij u aan de hand van speciale filmbeelden de geschiedenis van Malta te zien krijgt. Hierna krijgt u nog de gelegenheid om te shoppen in de talrijke winkeltjes, voordat, we laat in de middag, terugkeren naar het hotel.

Dag 4: Vandaag kunt u facultatief (kosten € 60,- niet inbegrepen in de reissom) een dagexcursie maken naar het eilandje Gozo, waar u met de veerboot heenvaart. Gozo heeft een geheel eigen identiteit. In de hoofdstad Victoria bekijken we o.a. de Citadel en wandelen over de stadsmuur. We gaan naar de plaatsjes Xlendi en Marsalforn en bezichtigen de wonderen der natuur van het eiland, te weten het Azurenvenster (een rotsdoorgang in zee die elk jaar groter wordt), het Binnenmeer en de Fungus-rots. Tegen de avond komen we terug in het hotel.

Dag 5: Vandaag heeft u een vrije dag, met legio mogelijkheden ter invulling.

Dag 6: Vandaag kunt u facultatief (kosten € 35,- niet inbegrepen in de reissom) een bijzondere rondvaart door de wijdvertakte natuurhaven van Malta (de zgn. Grand Harbour) maken. De tijdsduur van deze excursie is ca. 4 uur, zodat u daarna nog vrije tijd heeft.

Dag 7: Via een prachtige panoramaroute door de Buskett-tuinen en langs de spectaculaire rotswanden van Dingli rijden we naar de befaamde Blauwe Grot, waar u (bij mooi weer) in bootjes naartoe kunt varen om het prachtige kleurenspel van de koralen en het water op de rotswanden te aanschouwen (kosten boottocht niet inbegrepen). Hierna gaan we naar het dorpje Marsaxlokk, bekend om haar vele kleurrijke vissersbootjes, de zgn. Luzzi’s. U kunt hier tevens een lokale markt met regionale producten bezoeken en tot slot een mooie wandeling door de botanische tuinen van San Anton maken. In de late middag keren we terug naar ons hotel.

Dag 8: Vroeg in de morgen wordt u naar het vliegveld gebracht voor de terugvlucht naar Düsseldorf. Na aankomst brengt de touringcar u weer naar Limburg, waar een einde komt aan deze bijzondere reis.

 

Reisdatum

27 juni t/m 4 juli 2021

Reissom

€ 995,- per persoon.
De toeslag 1-persoons kamer
bedraagt € 140,-

Inbegrepen

  • Vervoer per luxe touringcar van en naar het vliegveld in Düsseldorf, incl. transfers van en naar uw hotel.
  • Retourvlucht Malta (Air Malta) vanuit Düsseldorf, incl. bagage. 7 overnachtingen in het 4* Dolmen Resort hotel, op basis van logies en ontbijt.
  • Eventuele extra kosten voor een kamer met zeezicht bedragen € 70,- per persoon (bij boeking s.v.p. aangeven).
  • Het excursieprogramma zoals beschreven, incl. vervoer per luxe touringcar en entrees (St. John’s Co kathedraal en Malta Multivision Experience in Valetta, St. Paulus kathedraal en museum in Mdina, Maria kerk in Mosta), o.l.v. een Duits sprekende gids.
  • Een info meeting ca. een maand voor vertrek.

Nog niet inbegrepen

  • Overige maaltijden en uitgaven van persoonlijke aard.
  • Eventuele fooien en verzekeringen.
  • Eventuele kosten van facultatieve excursies.
  • Reserveringskosten à € 25,- per boeking.