SPANJE: MURCIA EN CARTAGENA

MURCIA EN CARTAGENA 5-DAAGSE VLEIGREIS VAN 20 T/M 24 FEBRUARI 2023 (CARNAVALSWEEK).

De regio Murcia in zuidoost Spanje is relatief onbekend bij de meeste vakantiegangers, maar zeker niet minder interessant. Het is er nog traditioneel Spaans, met eeuwenoude steden, Moorse valleien, pittoreske vissersdorpjes, palmentuinen, prachtige landschappen en een voortreffelijke gastronomie gebaseerd op lokale producten. Behalve de stad Murcia bezoeken we deze reis o.a. ook het Romeinse en ‘Cartaagse’ Cartagena en het palmenwoud van Elche (Unesco Werelderfgoed). Gaat u met ons mee naar deze bijzondere streek, die liefst 300 dagen per jaar zon heeft?

Het programma ziet er als volgt uit:

Dag 1: Vanuit diverse opstapplaatsen in Limburg wordt u naar vliegveld Brussel gebracht voor de namiddagvlucht naar Alicante. Na aankomst wordt u naar uw centraal gelegen hotel in Murcia gebracht voor de check-in. Na het diner volgt al een eerste korte stadsverkenning.


Dag 2: Vandaag maken we uitgebreid kennis met Murcia, de stad met haar Moorse verleden. Tijdens de rondwandeling bezoeken we o.a. de kathedraal met de mooiste barokfaçade van Spanje, de overblijfselen van de Arabische stadsmuren, de Traperia-flaneerstraat, het statige Gemeentehuis en diverse prachtige pleinen, waaronder de Plaza de San Juan en de Plaza de Santo Domingo. In de loop van de middag heeft u nog wat vrije tijd om zelf de stad te bekijken.

Dag 3: Na het ontbijt rijden we via een fraaie route naar Cartagena, de historische havenstad, gesticht in de 3e eeuw voor Christus door de zwager van Hannibal en enkele eeuwen later door de Romeinen veroverd, waarna de stad een sterke bloeiperiode doormaakte en een belangrijke haven van de Spaanse marine werd. De stad is recent opnieuw ontdekt en prachtig gerestaureerd. Tijdens een wandeling door het historisch centrum bekijken we o.a. het Romeins theater, het Romeins Forum met het thermaal complex en het bijzonder fraaie stadhuis, het zgn. Palacio Consistorial. We nemen de lunch aan de haven, met uitzicht op de baai van Cartagena en rijden hierna verder naar het authentieke vissersdorpje Cabo de Palos, waar we een van de grootste vuurtorens en een van de grootste binnenmeren (de Mar Menor) van Spanje zien. Hierna rijden we terug naar ons hotel in Murcia.

Dag 4: Vanuit het hotel maken we een wandeling en bekijken weer een aantal hoogtepunten van het prachtige Murcia. We gaan o.a. naar de befaamde versmarkt “Mercado de las Veronicas”, het Santa Clara klooster (een voormalig Moors paleis), het gemeentehuis van de architect Rafael Moneo, de Segura rivier met haar bijzondere bruggen en het Real Casino de Murcia, een cultureel centrum in een schitterend 19e eeuws gebouw. Na de lunch heeft u vrije tijd om de stad op eigen gelegenheid te bekijken, waarbij uw reisleidster u diverse tips ter invulling kan geven.

Dag 5: Na het ontbijt en het uitchecken uit het hotel, rijden we naar Elche, waar het grootse dadel palmenwoud van Europa staat (Unesco Werelderfgoed). Hiervan bezoeken we de “Huerto del Cura”, een prachtig complex met palmen, citrusbomen, vijvers, standbeelden en een rotstuin vol vetplanten. Hierna bekijken we nog enkele andere bezienswaardigheden van deze stad, met als blikvanger de Basilica de Santa Maria, een historische kerk, gebouwd op de ruïnes van een moskee, met vierkante torens en een sierlijke barokke entree. Na de lunch rijden we verder naar het vliegveld van Alicante voor de avondvlucht naar Brussel. Na aankomst wordt u weer naar Limburg gebracht, waar een einde komt aan deze bijzondere reis. .

De reis wordt ter plaatse volledig geleid door specialiste Petra van Mullekom.

Reisdata

 • 20 t/m 24 februari 2023
  (carnavalsweek)


Reissom

€ 725,- per persoon. De toeslag single bedraagt € 115,-

Inbegrepen

 • Vervoer per luxe touringcar vanuit Limburg naar vliegveld Brussel en terug.
 • Retourvlucht Brussel-Alicante, incl. bagage.
 • Transfer van vliegveld Alicante naar het hotel en terug.
 • 4 overnachtingen in het prima, centraal gelegen 3* hotel Hesperia Murcia Centro, op basis van logies en ontbijt.
 • Het excursieprogramma zoals beschreven (excl. entrees), incl. vervoer per luxe touringcar op dagen 3 en 5, onder leiding van een Nederlands sprekende gids in de persoon van specialiste Petra van Mullekom.
 • Eigen Nederlandse reisbegeleiding en een info avond ca. een maand voor vertrek.

Nog niet inbegrepen

 • Overige maaltijden en uitgaven van persoonlijke aard.
 • Eventuele entreegelden.
 • Eventuele fooien en verzekeringen.
 • Eventuele toeristenbelasting, ter plaatse in het hotel te voldoen.
 • Reserveringskosten à € 25,- per boeking.